Skip to content

Cifre, procente, sondaje, chestii palpabile…

1 Noiembrie 2011

Internetul este marcat de anonimitate şi asta nu-i un lucru nou. Tendinţa către anonimitate pare să se manifeste şi în cazul reţelelor sociale: conform unui sondaj online, doar 51% dintre respondenţi îşi folosesc întotdeauna numele real în reţelele sociale. Comparativ, 18% utilizează întotdeauna o poreclă, în timp ce o treime (31%) folosesc uneori o poreclă, alteori numele real.Sondajul, sponsorizat de Chubb Group of Insurance Companies şi realizat de Opinion Research Corp, a avut în vedere evaluarea situaţiei de pe site-urile de social networking, a fost realizat în luna aprilie a acestui an şi s-a bazat pe un eşantion de 1040 de americani.

Se pare că utilizatorii sunt conştienţi de pericolele pe care le implică divulgarea pe Internet a locului în care se află: 66% dintre respondenţi au declarat că nu ar folosi tehnologii mobile care să le indice locaţia personală celorlalţi utilizatori de pe reţelele sociale. După cum ne aşteptam, social media au devenit un loc unde consumatorii împărtăşesc experienţe negative: 20% dintre respondenţi au vorbit cu alţii pe Facebook, YouTube sau alte site-uri despre o experienţă negativă în ceea ce priveşte un produs sau un serviciu.

În ceea ce priveşte reţelele sociale la locul de muncă, lucrurile rămân oarecum neclare. Aproape două treimi (64%) dintre participanţii la sondaj au declarată că firma lor nu are o politică de reglementare a discuţiilor despre companie pe reţelele sociale. În schimb, dntre cei 36% care au afirmat că firma lor are o astfel de politică, 18% au spus că sunt încurajaţi să discute despre companie pe site-urile de social networking, în timp ce celorlalţi 18% le este interzis acest lucru.

Anunțuri

From → Relatii Publice

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: